Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää työllistymisestä Suomessa

Suomen talous on kasvanut 1990-luvun taantuman jälkeen ja työttömyys on vähentynyt merkittävästi. Maan kokonaistyöttömyysaste on nyt alle kahdeksan prosenttia, ja Helsingin ja Tampereen kaltaisista teknologia keskittymistä löytyy runsaasti työpaikkoja, jos tiedät, mistä etsiä. Espoon ja Vantaan kaltaisissa kaupungeissa on myös kukoistava startup-skene.

Elintaso Suomessa

Mitä tulee palkkoihin, keskitason insinööri ansaitsee Suomessa verojen jälkeen 45-55 tuhatta euroa vuodessa - kokemus tasosta riippuen, mikä vastaa noin 51-63 tuhatta Yhdysvaltain dollaria. Helsingissä keskipalkka on yleensä tätä lukua korkeampi, koska osaavien työntekijöiden kysyntä on suurta.

Yritystoiminnan harjoittaminen Suomessa tarjoaa myös monia etuja, kuten vanhempainloma - ja lastenhoito avustuksia sekä lukuisia tukia aloittaville yrityksille ja sijoittajille, jotka haluavat päästä vientimarkkinoille.

Suomessa on korkea elintaso. Koulutusjärjestelmä on yksi maailman parhaista, ja opiskelijat saavat ilmaista opetusta ja monia muita etuja. Ulkoilusta pitäville tiedoksi, että maassa on yli 187 000 kilometriä metsiä ja 25 000 järveä - on helppo ymmärtää, miksi niin monet ihmiset tulevat tänne opiskelemaan ja perustamaan yrityksen.

Työmahdollisuudet Suomessa

Jos haluat työskennellä Suomessa, täällä on myös paljon mahdollisuuksia ulkomaalaisille. Maa rekrytoi aktiivisesti älykkäitä ja lahjakkaita ihmisiä työskentelemään esimerkiksi teollisuuden, tietotekniikan, lääketieteellisen teknologian ja lääketeollisuuden aloilla.

Vuodesta 1990, jolloin Suomen talous oli kriisissä, kansainvälisten yritysten määrä on kasvanut Suomessa. Esimerkiksi Nokia on sittemmin laajentanut merkittävästi läsnäoloaan avaamalla 11 uutta yritystä. Hallituksen kannustimien ansiosta Suomeen on tulossa yhä enemmän ulkomaisia yrityksiä. Rahapelibisnes on kehittymässä ansiosta, sillä suomalaiset pitävät rahapeleistä ja helposta rahasta.

Helsingissä elinkustannukset ovat korkeat, mutta pääkaupungin ulkopuolella asiat ovat paljon halvempia: jotkin elintarvikkeet maksavat 50 prosenttia vähemmän kuin muualla Euroopassa. Kahden makuuhuoneen asunnon keskimääräinen kuukausivuokra vaihtelee asuinpaikasta riippuen 950 eurosta 1 250 euroon. Jos haluat mieluummin vuokrata pienemmän asunnon kuin ostaa kiinteistön, Suomessa on monia kansainvälisiä asunto-osuuskuntia, jotka voivat auttaa sinua tässä.

Myös rakennustyöntekijöille, jotka haluaisivat tulla Suomeen töihin, on tarjolla mahdollisuuksia. Erityisen paljon kysyntää on suomen kieltä sujuvasti puhuville ammattitaitoisille työntekijöille. Täällä työskentelyyn tarvitaan työlupa, mutta se voidaan myöntää myös EU:n ulkopuolisille kansalaisille, jos heille on tarjottu työtä, johon ei ole tarjolla muita työntekijöitä.

Koska monet alat Suomessa työllistävät ihmisiä lyhytaikaisilla työsopimuksilla, on tärkeää, että työnhakijat, joilla on perhe, ovat tietoisia tästä, koska heidän on ehkä muutettava usein ympäri maata. Ja koska talvi kestää kuukausia, on hyvä tietää, että Suomessa on yleinen ilmainen terveydenhuoltojärjestelmä ja että peruskoulutus on maksutonta kaikille maassa.

Suomessa on paljon työpaikkoja englantia puhuville, mutta jos haluat lisätietoja maassa työskentelystä ja elämisestä tai haluat neuvoja, miten parhaiten haet työtä Suomessa, ota yhteyttä työelämän asiantuntijaan. Voit myös ottaa yhteyttä työ- ja elinkeinoministeriöön osoitteessa workinfinland.fi.


ARVOT       Avoimuus, rehellisyys, vastuullisuus, työ

VISIO         Olla alan johtava toimintamallien kehittäjä ja vahvin sosiaalinen HR-toimija Keski-Suomessa vuonna 2015.

MOTTO Päätä haluta. Toimi.

  Oivan ydin on olla työn juurilla. Haluamme auttaa nuoria saamaan kosketuksen työelämään mahdollisimman varhain ja tällä tavoin kasvattaa heitä vastuuseen ja työn arvostukseen.

Työssämme olemme saaneet olla todistamassa niin työntekijöiden kuin työnantajien kasvutarinoita. Hyviä asioita tapahtuu, kun oikeat ihmiset ovat organisaatiossa oikeilla paikoilla.